KADAR POS MALAYSIA

KADAR POS PARCEL

SEMENANJUNG MALAYSIA
0.00kg - 1.00kg : RM7.00
1.00kg – 2.00 kg : RM7.00
2.00kg – 3.00kg : RM8.50
3.00kg - 4.00kg : RM10.00
4.00kg - 5.00kg : RM11.50
5.00kg - 5.50kg : RM13.50

Tempoh Penghantaran :
3- 5 Hari Bekerja


SABAH/SARAWAK
0.50kg - 1.00kg = RM10.00
1.00kg - 1.50kg = RM11.50
1.50kg - 2.00kg = RM13.00
2.00kg - 2.50kg = RM16.00
2.50kg - 3.00kg = RM17.50
3.00kg - 3.50kg = RM20.50
3.50kg - 4.00kg = RM22.00
4.00kg - 4.50kg = RM25.00
4.50kg - 5.00kg = RM26.50
5.00kg - 5.50kg = RM29.50
Tempoh Penghantaran :
5- 10 Hari Bekerja


KADAR POS LAJU
SEMENANJUNG MALAYSIA
0.00kg -0.50kg : RM6.00
0.51kg -0.75kg : RM7.30
0.75kg -1.00kg : RM8.60
1.01kg -1.25kg : RM10.00
1.25kg -1.50kg : RM11.00
1.50kg -1.75kg : RM13.00
1.75kg -2.00kg : RM14.00

SARAWAK
0.00Kg - 0.50kg : RM9.00
0.50kg - 0.75kg : RM11.00
0.75kg -1.00kg : RM13.00
1.00kg -1.25kg : RM15.00
1.25kg -1.50kg : RM17.00
1.50kg -1.75kg : RM19.00
1.75kg -2.00kg : RM21.00

SABAH
0.00Kg - 0.50kg : RM9.00
0.50kg - 0.75kg : RM12.00
0.75kg -1.00kg : RM15.00
1.00kg -1.25kg : RM17.00
1.25kg -1.50kg : RM20.00
1.50kg -1.75kg : RM23.00
1.75kg -2.00kg : RM25.00


Post a Comment

24 comments:

Kalau Aku Kaya said...

Boleh saye tau harga nie da termasuk gst ke belum?

Suriana Minsuemer said...

tumpang tanya admin, kalau dari sabah ke smenanjung macam mana nak tengok harga pos parcel ya ?

Suriana Minsuemer said...

tumpang tanya admin, kalau dari sabah ke smenanjung macam mana nak tengok harga pos parcel ya ?

Unknown said...

nak tanya kalau dari cheras gi taman melati kat kl tu berapa?

Eyna Amalina said...

Nak tanya barang berat 500 grm brpa ya nak pos kemelaka

B.E.B said...

RM 7.20

Muhammad Tamizi said...

Kalu daru

azreen johari said...

14.5kg. Kuantan ke rawang.. Brp rm? Saiz main peranan ke? Sportrim motor 2bji.

Unknown said...

Kalu berat 15kg ( basikal kanak2) brapa ya kalu ke johor

st.mylife said...

klau berat brangan 35.5kg berapa

Anonymous said...

Kalau berat tudung 2 helai ke penang ? Sebab sy kena 9rm ��

noor aidillah said...

sebenarnya berapa cas pos brg ke semenanjung malaysia? 2x sy kena brg xsmpai 1kg cas smpai rm60.....? cas brg ikot berat atau ikot besar kotak??? knpe mahal sgt smpai cas brg xsetimpal dgn brg yg di pos

noor aidillah said...

sebenarnya berapa cas pos brg ke semenanjung malaysia? 2x sy kena brg xsmpai 1kg cas smpai rm60.....? cas brg ikot berat atau ikot besar kotak??? knpe mahal sgt smpai cas brg xsetimpal dgn brg yg di pos

Siska Ongky said...

Klu nk pos
Ke indonesia pakai pos biasa kena chas berapa ye

Nur Hazamah said...

dh msuk GST ke blm ni ????

Ary L said...

Berapa ye caj pos ke umah jiran sebelah.

mark zukernberg said...

Kalau barng 20 kg brape hrge dia admin

mark zukernberg said...

Kalau barng 20 kg brape hrge dia admin

eyranazeera said...

Biase klu kotak mmg diorg ukur kotak.. ade care ukur or kire kos pos kt posmalaysia online 😁

Anonymous said...

Tumpang tanya Admin, harga pos utk 3 buah buku ke penang brape ye?

Unknown said...

Kalau pos 3 buah buku dri SEMPORNA ke UMS berapa ya?

Amarza said...

Ni harga pos domestik baru ke?
Kalau pos ke sandakan sabah berat 15 kg berapa kah charge posnya

Fahim ing said...

Klu penghantaran dari sarawak ke johor berapa lama makan masa admin?

Unknown said...

Salam. saya jual popia nestum. ade order dari penang. customer tanya berapa cas penghantaran, saya tak tahu nak jawap sbb takpenah lagi menggunakan post. call pihak pos laju takpenah diangkat.cas penghantaran ikut berat atau kotak? adekah seperti harga diatas? bole bantu saya? terima kasih.

Powered by Blogger.
 
Copyright Hazlamkidsbundle © Design By Cik Nurfarah